Mission Renhet: Foam Cleaner vs. ISAR Water vs. Thermoclean 100 Antimicrobial
  • Startsida >
  • Nyheter >
  • Mission Renhet: Foam Cleaner vs. ISAR Water vs. Thermoclean 100 Antimicrobial
29-08-2024

Mission Renhet: Foam Cleaner vs. ISAR Water vs. Thermoclean 100 Antimicrobial

Produktinsikt

Rengöring av industriella processanläggningar är en regelbunden rutin för många av våra kunder och kräver rengöringsslangar som klarar det mesta. Foam Cleaner, ISAR Water och Thermoclean 100 Antimicrobial är ofta de bästa alternativen. Men vilken av dem brukar komma bäst ut i Mission Renhet?

Det slutliga valet beror naturligtvis på kundens specifika krav, som kan variera avsevärt beroende på vilken produktion det handlar om. I det här sammanhanget är temperatur, tryck och hygien avgörande faktorer.

Vi utforskar de bästa rengöringsslangarna som finns på våra hyllor och tittar närmare på deras konstruktion, funktioner och fördelar. På så sätt är ni bättre rustade inför nästa val.

Läs vidare och låt oss reda ut eventuella frågetecken!

Varför rengöringslösningen är viktig

Industriell rengöring inom processindustrin är avgörande för både driftseffektivitet och säkerhet.

Rengöringsslangar spelar en central roll i den totala rengöringslösningen för att avlägsna smuts, orenheter och föroreningar från processutrustning som ofta används dygnet runt, t.ex. i mejerier och bryggerier. Men andra tillbehör som sprutpistoler, munstycken/lansar, svivlar, snabbkopplingar och slangvindor är ofta oundvikliga.

Med rätt rengöringslösning förbättrar ni inte bara hygienen, ni minskar också risken för produktkontaminering, driftstopp och i slutändan besväret för konsumenterna.

Bakom kandidaterna: Specifikationer och fördelar

Kollage av rengöringsslangar

Oavsett vilka krav ni har på er nästa rengöringslösning täcker våra kandidater Foam Cleaner, ISAR Water och Thermoclean 100 Antimicrobial ett brett spektrum av användningsområden inom livsmedelsproduktion.

  • Foam Cleaner: Vårt senaste tillskott och ersättare för den tidigare Clean Wash-slangen. Tillverkad av PVC och lämplig för lågtryckssystem, särskilt för skumapplicering. Tål temperaturer från -10°C till +70°C. Den har ett maximalt arbetstryck på 80 bar och klarar upp till 40 bar vid upp till +70°C. Motståndskraftig mot extern olja/fett och mycket användarvänlig.

  • ISAR Water: Tillverkad av NBR-gummi (NBR) och därför extra flexibel. Täcker temperaturområden från -40°C till +100°C. Med ett maximalt tryck på 20 bar är den idealisk för rengöring med varmvatten och rengöringsmedel samt för transport av olje- och fettinnehållande medier. ISAR Water är också ozon- och väderbeständigt, vilket förlänger dess livslängd.

  • Thermoclean 100 Antimicrobial: Tillverkad av PVC och konstruerad för användning i temperaturer mellan -20°C och +90°C. Med ett maximalt arbetstryck på 30 bar är den lämplig för varmvattenspolning och rengöringsapplikationer samt för transport av icke-fet media. Thermoclean 100 Antimicrobial är både värmeisolerad för att undvika skållning vid höga arbetstemperaturer och har en bakteriedödande utsida, vilket gör den idealisk för mycket hygieniska produktionsmiljöer.
Jämförelsetabell för rengöringsslangar

3 typer av viktiga tillbehör som ni bör överväga

Hand på lågtryckspistol

Om ni letar efter en komplett rengöringslösning för er processanläggning bör ni överväga dessa tre extra tillbehör som ökar rengöringseffektiviteten och förbättrar säkerheten:

  • Spolpistoler: Om spolslangar ingår i er installation är den högkvalitativa spolpistolen oumbärlig. Med en steglöst justerbar stråle bidrar den till optimal rengöring. Vår AFT spolpistol är en av de mest populära allroundmodellerna, lämplig för spol- och rengöringsuppgifter med eller utan rengöringsmedel och med ett arbetstryck på upp till 24 bar.

  • Munstycken/lansar: Munstycken eller lansar är idealiska för lågtrycksrengöring eftersom de finfördelar vattnet och ger en större yta. Våra spol- och skumlansar är tillverkade av rostfritt stål, klarar temperaturer upp till +100°C och är lämpliga för skumning vid lågt tryck.

  • Slangvindor: Rengöringsarbetet blir inte bara enklare med en slangvinda, utan också betydligt säkrare för personalen. Flera av våra modeller levereras med automatisk fjäderupprullning, t.ex. den populära AFT 1000-1100 AV, som fungerar bra med slangar för lågtrycksspolningssystem.

Vi hjälper er att välja vinnare

Vi vet att det kan vara svårt att hitta den rätta rengöringsslangkandidaten för era behov, men vi hoppas att vår jämförelse i den här artikeln gav er en bättre inblick i några av de bästa vi har i lager. Om ni fortfarande har frågor, tveka inte att kontakta vårt erfarna säljteam som är redo att hjälpa till. Kontakta oss nu på telefon +46 (0) 406 450 071 eller via forfragan@alfotech.se.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.